Over naar een peuterbed

Over naar een peuterbed

Steigerhouten peuterbedden voor tweeling
Senne en Quinn kunnen prima uit hun ledikant klimmen, al dan niet met hun 4 seizoenenslaapzak aan. Dat doen ze zelden, want wat is de noodzaak als je bed als trampoline functioneert? Op een dag bedankt het ledikantje voor deze functie en springt Senne dwars door zijn bed heen. Hij kijkt heeeel verbaasd. Ik ook. Gert-Jan niet.. Afijn, tijd voor een stevige peuterbed.
In 3 jaar tijd is de babykamer veranderd van mooi naar enigszins uitgeleefd. Vooral de vloer kan wel weer een nieuw laagje verf gebruiken. Dus nieuwe bedden betekent automatisch een nieuwe kamer. Voor stoere mannen.

Peuterbed
Het oppervlak van de jongenskamer is beperkt. Twee grote bedden zouden al die ruimte in beslag nemen en geen speelruimte overlaten. Een half hoogslaper kan vanaf 3,5 jaar, maar daar hebben we niet zoveel aan. Een stapelbed of hoogslaper wordt, in verband met de veiligheid, afgeraden voor kinderen onder de 6 jaar. Wij houden ons daar braaf aan (wij kennen onze mannen langer dan vandaag) en kiezen voor peuterbedden. Een mooie tussenmaat waarin ze ook niet meteen “verdrinken”.

Het worden stoere “plankenbedden”, zoals de jongens ze noemen: bedden van steigerhout. Ik zoek een leuk voorbeeld, Gert-Jan tekent het uit en een klusjesman maakt de bedden van nieuw (en betaalbaar) steigerhout. Ik werk de bedden af met greywash. We hebben in de maatvoering rekening gehouden met standaard maten van de peutermatrasjes van Ikea. Het beddengoed (en peuterdekbedjes) van de Hema past hier goed bij.

Styling jongenskamer
Met een paar kleine ingrepen toverde ik de kamer om naar stoere jongenskamer. Zo vonden we in een tweedehands winkel leuke vintage Tonka auto’s. Ik vond een muursticker van een weg en auto’s bij de Wibra (2.99!). Een vriendin maakte van diverse houtsoorten leuke wandkastjes en Gert-Jan zaagde een graafmachine en kiepauto uit steigerhout. De vlakken met schoolbordverf hadden we al, het werd een weg met witte stukjes tape. De stoere kast met geveltjes hadden we ook al. Het zijn keukenkastjes van de Ikea. De deurtjes maakten we zelf.

Kast huisjes peuterkamer

Budgettips
Wij vonden betaalbare matrassen bij de Ikea. Beddengoed is verkrijgbaar bij de Hema, Leenbakker of de Kwantum. Ik kocht decoratie op rommelmarkten en bij de kringloop. Voor peuterbedden, matrassen, beddengoed en leuke kasten kun je met een beetje geluk ook goed slagen via Marktplaats. Maak een steigerhouten bed zelf of besteed het uit aan een timmerman/klusjesman in de buurt. Het scheelt in kosten als je de afwerking, schuren en lakken, zelf doet. Wij maakten de deurtjes van de kast én de kisten van lattenbodems van Ikea; stevig en betaalbaar hout.

Krijtbord peuterkamer

Muursticker peuterkamer jongen

Wandkastjes jongenskamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>